INclusions - Training en coaching

Betrokken en bevlogen mensen maken het verschil

Leesvoer

Hieronder vind je een overzicht van de blogs die ik geschreven heb plus ander interessant leesvoer. Als je na het lezen van de introductietekst geïnteresseerd bent in het hele artikel, dan kan je die lezen door op de bijgevoegde link te klikken. Veel leer- en leesplezier.


Being Coached

Holly Williams Ann V Deaton - Magnus Group April 2014

Have you ever been coached? In a group or in a team? If you could observe a group coaching session, would you get the full picture? Being Coached is not a how-to manual, nor is it narrowly focused on the role of the coach. In fact, the coach's touch is light. Breakthroughs occur when leaders are in the middle of leading, engaging in peer coaching, or even in quiet reflection. Written from the multiple viewpoints of eight leaders in a group coaching program and six executives on a leadership team, Being Coached illustrates how creating a learning community promotes growth by making space for vulnerability and risk-taking. Simply put, it answers the question, "What is being coached like?"

Je kan het boek hier kopen: https://www.bol.com/nl/p/being-coached/9200000027606378/ 


F*ck het functioneringsgesprek

Lotte Elbrink - publicatie Management Team Maart 2018

Het jaarlijkse beoordelingsgesprek is voor zowel manager als medewerker een frustrerend ritueel. Het heeft ook nauwelijks positieve invloed op prestaties of motivatie. Het moet daarom radicaal anders, bepleiten experts.

Lees verder op:   http://vandenbergtraining.nl/wp-content/uploads/2018/03/HetFunctioneringsgesprekMT.pdf


In vijf heldere stappen je persoonlijke missie op papier

Henri van Herwaarden - publicatie LinkedIn Mei 2016

"Enkele jaren geleden heb ik mijn één—na-laatste poging gedaan om mijn persoonlijke missie op papier te zetten. Een lang  van introspectie, lang en diep nadenken. Herformuleren. Tot de kern komen. Ik had een prachtige missie geproduceerd met woorden als mondiaal respect, dienstbaar leiderschap en wederkerige harmonie. Ik voelde hem. Maar toch. Hoe weldoordacht ook, hij beklijfde niet en ik had er geen toegang toe als ik beslissingen moest nemen die er echt toe deden. Kortom,  hij gaf me geen richting. Herkenbaar?"

Lees verder op:  https://www.linkedin.com/pulse/vijf-heldere-stappen-je-persoonlijke-missie-op-papier-van-herwaarden/


Op reis naar mijn innerlijke stem (1)

 Henri van Herwaarden - publicatie LinkedIn Maart 2016

“Wie iets doet waar talent voor nodig is en daarvoor passie voelt, als de wereld er een grote behoefte aan heeft en het is iets waarvan het geweten zegt dat het moet gebeuren, dan volgt zo iemand een roeping, dan luistert zo iemand naar zijn innerlijke stem.”  Stephen Covey: De achtste eigenschap - van effectiviteit naar inspiratie

Ik heb net het boek De 8ste eigenschap van Covey gekocht en lees direct de inleiding door. Ik laat bovenstaande quote op mij inwerken. Het lijkt een simpel recept voor het bepalen van je roeping. Mix je talenten met je passie en je behoeften en voeg daar een snufje geweten aan toe. Et voila. Je innerlijke stem spreekt je toe en je roeping is kristalhelder. Simpel recept en smullen maar.

Lees verder op:  https://www.linkedin.com/pulse/op-reis-naar-mijn-innerlijke-stem-1-henri-van-herwaarden/

Anders communiceren - ... en het spelen van spellen zonder eind

 Henri van Herwaarden - Scriptie augustus 2004
Spellen zonder einde. Het is één manier van kijken naar patronen van communicatie in organisaties. Het is een manier van kijken, die ik nauwelijks in de literatuur van organisatie- en interventiekunde ben tegen gekomen. In deze scriptie zal ik een methode beschrijven, die een vernieuwende kijk op interventies in organisaties biedt. Vernieuwend, omdat ik bij het onderzoeken, analyseren en interveniëren van (intermenselijke) problemen in organisaties niet alleen naar de problemen kijk, die mensen met organiseren ondervinden, maar tevens naar de oplossingen, die de betrokkenen in de loop der tijd beproefd hebben. Als er ondanks - of zoals ik later zal aantonen dankzij - deze oplossingen het probleem blijft voortbestaan, dan is er sprake van een spel zonder einde

Lees verder in deel 1 van deze scriptie 01.pdf

Wil je de gehele scriptie lezen, stuur dan even een mail naar Henri@inclusions.nl